Verhalen overzicht

Bedankt Els Borst!

13 augustus 2013

Mijn oude gewoonte werkte weer goed uit. Want terug van een weekje weg was het ook nu goed om de kranten die waren blijven liggen even door te lezen.

meer lezen

Zet mij in het licht

13 augustus 2013

De Antilliaanse tramconducteur vertelt me dat prins Friso is overleden. ‘Dan schrikt u niet zo als u thuiskomt,’ zegt hij. Inderdaad is het anders om zulk nieuws te horen uit de mond van een mens die je aankijkt, dan via een van de vele sociale media. ‘Erg voor die jongen en voor zijn vrouw en kinderen,’ is zijn rouwbeklag. ‘Ik heb het op de radio gehoord dat er iemand van het koninklijk huis is overleden.’ Hij vertelt me het nieuws drie keer, telkens net iets anders. ‘Ook erg voor zijn moeder en zijn broers,’ voegt hij er nog aan toe. 

meer lezen

”Wijsheid vindt men in de boeken, wijs zijn zal men elders zoeken”.

28 oktober 2012

We spraken over kernen van palliatieve zorg en rouw. Iemand herinnerde zich de Kerst toespraak van de koningin eind 1996. Zij had dat najaar verschillende hospices en bijna-thuishuizen bezocht en daar gesproken met hulpverleners en met patiënten en hun naasten. Iemand herinnerde zich haar hartelijkheid en wijsheid. Ja, zei iemand, ”zij was respectvol, liefdevol en wijs”..

meer lezen

De ander is de oplossing

28 maart 2012

Soms lees je een interview waarin alles op zijn plaats lijkt te vallen. 

meer lezen

Kijken

14 maart 2012

We spraken over compassie in de zorg. Een gesprek met oudere mannen die veel, heel veel voor anderen hadden gedaan en veel voor anderen hadden mogen betekenen.

meer lezen