Algemeen

Lara Groen

Lara Groen is musicus -klassiek saxofoon- en muziektherapeut. 

Van 1994 t/m 2014 was zij verbonden als docent saxofoon en ensembleleider aan de Zeeuwse Muziekschool. Ze remplaceerde tussen 1993 en 2000 regelmatig in het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Residentie orkest in Den Haag en speelde in een saxofoonkwartet veel kamermuziek. In een saxofoonkwartet speelt ze momenteel nog steeds met veel plezier.

Ze studeerde muziektherapie aan de Hogeschool Leiden en is sinds 2010 als muziektherapeut in dienst bij Palliatief Centrum Laurens Cadenza. Ook werkt ze bij Laurens met de doelgroepen PG en psychiatrie. 

In het blad Pallium schreef ze enkele artikelen over wat een muziektherapeut in een hospice kan betekenen, alleen en binnen het multi- disciplinaire team.

Daarnaast sprak RTV Rijnmond voor het programma 'Rijnmond staat Stil' met Lara, over muziektherapie in de palliatieve zorg. 'Door middel van muziek contact maken met mensen, de gezonde persoon in hen aanspreken'. Luister hier het gesprek met haar terug.

Voor de Leerhuizen heeft ze de trainingsmiddag 'geluid, stilte en muziek' ontwikkeld, als aanvulling bij de basiscursus Palliatieve Zorg. 

In samenwerking met Anja van de Weerd verzorgt ze ook de trainingsmiddag 'zorg voor de zorgenden'.