Onderwijs & Implementatie

Teaching Teachers

Eén van de doelstellingen van Leerhuizen Palliatieve Zorg is dat professionals met ruime praktijk ervaring met palliatieve zorg ondersteund worden om hun kennis en ervaring door onderwijs over te dragen aan anderen.

Wij willen dat op twee manieren doen:

  1. Door het organiseren van de cursus Teaching the teacher in palliatieve zorg. Dit is een cursus welke sedert 1994 gegeven wordt door Ruthmarijke Smeding. Zij is een specialist in het ontwikkelen van onderwijs in palliatieve zorg. Deze cursus is reeds in een groot aantal landen met veel succes door haar gegeven. Sedert 2005 geeft zij deze cursus samen met Frans Baar jaarlijks ook in Nederland. Er is inmiddels ook een vervolgcursus.
  2. Vanaf 2011 zullen wij docenten welke cursussen geven die door Leerhuizen Palliatieve Zorg ontwikkeld zijn, meer ondersteuning gaan geven. Behalve dat zij mee kunnen lopen met docenten die deze cursus reeds een keer hebben gegeven, zullen zij ook twee keer per jaar een docentenbijeenkomst kunnen bijwonen. Tijdens deze bijeenkomst kunnen zij ervaringen rondom onderwijs kunnen uitwisselen en hun kunde kunnen vergroten. Zij zullen via een besloten gedeelte op deze website cursusmateriaal en informatie over onderwijs in de palliatieve zorg kunnen vinden.

Heeft u ook interesse om cursussen van Leerhuizen Palliatieve Zorg te geven in uw regio? Neem dan contact met ons op >>